Geen vermaak ten koste van dieren


Dieren zijn levende wezens, geen hebbedingen of productiemiddelen. De Partij voor de Dieren wil dat er een einde komt aan het gebruik en doden van dieren omwille van vermaak, traditie of mode.

  • Dordrecht faciliteert, subsidieert of organiseert geen evenementen met dieren.
  • Dieronvriendelijk vermaak zoals circussen met dieren, levende kerststallen, mobiele kinderboerderijen, kuikentjes knuffelen in het Duurzaamheidscentrum Weizigt met Pasen, en paardenkoetsen wordt verboden.
  • Op markten worden geen levende dieren verkocht.
  • Evenementen waarbij dieren worden verkocht of tentoongesteld, zoals paardenmarkten en vogelshows, worden verboden zodra dit wettelijk mogelijk is. Tot die tijd voert Dordrecht een ontmoedigingsbeleid met een vergunningsplicht.
  • Het gemeentebestuur roept ondernemers op om geen bont, angorawol, dons of exotische leersoorten zoals huiden van pythons, krokodillen en andere reptielen meer te verkopen.
  • Er komen geen dierentuinen of aquaria in Dordrecht. Alleen tijdelijke opvanglocaties voor dieren in nood, in beslag genomen dieren, of dieren die niet naar hun oorspronkelijke leefgebied terug kunnen, worden toegestaan.
  • De volière in Park Merwestein wordt ontmanteld.

Het standpunt Geen vermaak ten koste van dieren is onderdeel van: Dierenrechten en dierenwelzijn

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Liefdevol geslacht?

Opinieartikel

Negen partijen, een meerderheid in de Dordtse gemeenteraad, hebben een voorstel ingediend om damherten in gevangenschap te blijven houden in Park Merwestein. Deze partijen beschrijven de verzorging van de damherten in hun voorstel als ‘liefdevol’. Maar bij het houden van de damherten in Park Merwestein komt van alles kijken wat het daglicht niet kan verdragen. Zo moeten ze ieder jaar met een verd...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws