Ronald van Maren


Voormalig fractie-assistent

Ik ben Ronald van Maren. Ik woon sinds 2001 in onze prachtige stad. Ik heb het voorrecht om vanuit Dordrecht een groot gedeelte van Nederland en de wereld te mogen hebben zien als zanger / gitarist van de band I against I. Elke keer dat ik naar huis ging na een optreden en de Moerdijkbrug of de Drechttunnel kwam dichterbij voelde ik me meteen thuis. Nederland herbergt veel mooie steden en dorpen, maar Dordrecht heeft voor mij net dat beetje extra met onder andere de Biesbosch, de Elzen en de mooie oude binnenstad waar ik nu ook woon met mijn vrouw Laura Wilbrink en onze katten.

Al van jongs af aan voelde ik de sterke behoefte om op te komen voor de zwakkeren in onze samenleving. Veel mensen voelen zich niet gehoord en kunnen vrijwel nergens terecht om gehoord te worden. Ook dieren zijn een belangrijk onderdeel van onze samenleving, en zij hebben eigenlijk helemaal geen stem. Toen de Partij voor de Dieren werd opgericht viel het kwartje meteen. Wij komen namelijk op voor iedereen: mens & dier!

In Dordrecht hebben we zoals gezegd een prachtige stad, maar er valt nog genoeg te doen. Zo mag het allemaal wel wat groener. We zitten in een klimaatcrisis en elk politiek besluit kan bijdragen aan het probleem of aan de oplossing. Verder moet dierenwelzijn hoger op de agenda, evenals armoede waar we in Dordrecht helaas te veel van hebben. De Dordtse politiek moet anders gaan denken; van egocentrisch naar ecocentrisch. Om dat voor elkaar te krijgen wil ik graag de luis in de pels van de Dordtse politiek zijn.

Gerelateerd

Moties Vragen Nieuws