PvdD presen­teert verkie­zings­pro­gramma


Verbeter de wereld, begin in Dordt!

24 januari 2022

De Dordtse Partij voor de Dieren (PvdD) presenteert vandaag haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen. ‘De Partij voor de Dieren gaat voor een groen en gezond Dordrecht. Een stad die zoemt van het leven,’ zegt lijsttrekker Pieter Groenewege.

‘We trappen ons programma af met oplossingen voor de opwarming van de aarde en het uitsterven van soorten, de meest onderschatte problemen van deze tijd,’ zegt Groenewege. Als het aan de PvdD ligt, draagt Dordrecht in 2030 niet meer bij aan klimaatverandering. Woningen worden beter geïsoleerd en Dordrecht gaat meer duurzame energie opwekken. Ook wil de partij de stad vergroenen. Groenewege: ‘Met veel meer bomen, struiken en wilde bloemen maken we de stad mooier en behaaglijker.’

Dierenwelzijn en milieu
Ook dierenrechten hebben een prominente plaats in het verkiezingsprogramma van de PvdD. Zo wil de partij het gebruik van dieren voor vermaak beëindigen. De levende kerststal op de kerstmarkt keert niet meer terug, als het aan de PvdD ligt, net als de volière in Park Merwestein. ‘Dieren gebruiken als attributen voor menselijk vermaak is niet meer van deze tijd,’ stelt Groenewege. Ook Chemours moet eraan geloven. De PvdD wil het bedrijf sluiten en aansprakelijk stellen voor het saneren van de bodemvervuiling die het heeft veroorzaakt. ‘Voor bedrijven die de omgeving vergiftigen, is in Dordrecht geen ruimte,’ vindt Groenewege.

Wonen en vervoer
Er moeten snel meer woningen komen, stelt de PvdD, maar niet ten koste van alles. ‘Wat groen is, moet groen blijven. Van de polders blijven we af,’ zegt Groenewege. De partij wil de hoogte in rond de treinstations om voldoende woningen te kunnen realiseren. Het openbaar vervoer, voetgangers, en fietsers krijgen een boost. Groenewege: ‘Waar auto’s staan, kunnen geen kinderen spelen. Wij willen de straten teruggeven aan mens en dier.’ De partij wil onlogische fietsroutes, zoals spoorwegovergang Krommedijk, aanpakken. De Essenhof moet weer een bushalte krijgen en in iedere wijk moeten er meer deelauto’s komen.