Verkie­zings­pro­gramma


Verbeter de wereld, begin in Dordt!

Word je moedeloos van alle berichten over klimaatverandering, het uitsterven van soorten en de stikstofcrisis? Eén ding is duidelijk: onze omgang met de planeet moet radicaal anders. Samen kunnen we het tij keren, juist in Dordrecht!

Laat je stem tellen op 16 maart! Alle kleine beestjes helpen. Samen gooien we het roer om, voor een diervriendelijk, groen en duurzaam Dordt!

Speerpunten

Dordrecht kan een veel prettiger woonomgeving worden voor mens en dier. Een stad waar we kunnen werken aan een groene samenleving, waar alle inwoners zich thuis kunnen voelen. Waar we de Biesbosch koesteren en beschermen.

Een stad waar geld niet voorop staat, maar onze gezondheid en ons welzijn. Waar we duurzaam voedsel verbouwen, met zorg voor de natuur.

Die omslag is hard nodig. Onze Dordtse lucht, water en grond is vervuild, omdat bedrijven zoals Chemours de omgeving vergiftigen. Het stadsbestuur kiest voor beton en steen, terwijl het voor groen kan kiezen. Veel straten zijn niet ingericht voor mensen en dieren, maar voor auto’s. Samen kunnen we andere keuzes maken. Vaak is het geen kwestie van geld, maar vooral van politieke moed.

Voor een gezond Dordrecht

Voor een natuurlijk Dordrecht

Voor een dier­vrien­delijk Dordrecht

Voor een duurzaam Dordrecht

Groen vervoer in Dordrecht

Schone lucht in Dordrecht

Betaalbaar wonen in Dordrecht

Voor een inclusief Dordrecht

Voor een kunst­zinnig Dordrecht

Voor een monu­mentaal Dordrecht