Raads­voorstel Voor­be­rei­dings­krediet Oever­ver­binding Plan Tij


Commis­sie­bij­drage Pieter Groe­newege

27 september 2022

Voorzitter,

Waar hebben we het over?

Er ligt een voorstel voor, om 200.000 euro te steken in een onderzoek naar een voetveer of een brug tussen Plan Tij en het Wantijpark, die tot 2,1 miljoen euro kan kosten. En dan wordt het waarschijnlijk een brug, omdat het college daar zijn voorkeur voor heeft uitgesproken. 2,3 miljoen euro staat er dus op het spel.

2,3 miljoen euro voor een brug waardoor de slechts ongeveer 100 inwoners van Plan Tij 12,5 minuut korter kunnen lopen naar het Wantijpark.

2,3 miljoen euro voor een brug, waarbij zelfs onder de inwoners van de wijk die er het meest van profiteert, Plan Tij, zo’n 40 procent tegen de aanleg is. Om over andere Dordtenaren nog maar te zwijgen.

En voorzitter, hoewel de mening van de Dordtse bevers niet gepeild is, durf ik wel in te schatten dat ook die doelgroep tegen de brug is. Er ligt een beverhol vlak naast.

2,3 miljoen euro staat hiervoor op het spel, middenin een systeemcrisis. Een systeemcrisis waarin veel mensen de verwarming uit laten uit angst voor de energierekening. Ook in Dordrecht.

De Partij voor de Dieren vindt dit buitensporig en is tegen dit raadsvoorstel.

Dankuwel.

Interessant voor jou

Raadsvoorstel IVP Dordrecht i.c.m. Consultatie MJP Politie eenheid Rotterdam

Lees verder

Raadsvoorstel Vaststellen Bestuursrapportage 2022

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer