Visie 'Balan­ceren in de Biesbosch'


Commis­sie­bij­drage Pieter Groe­newege

14 juni 2022

Voorzitter,

Balanceren in de Biesbosch. Dat mag wel een keer. Want de balans is nu helemaal zoek. De Biesboschnatuur staat onder zware druk, onder andere door heel veel recreatie.

Voor de rest ziet de Partij voor de Dieren niets in het concept balanceren in de Biesbosch. In een Natura 2000-gebied moet je niet balanceren tussen natuur en recreatie. In een Natura 2000-gebied zou de natuur voorop moeten staan. Recreatie kan zolang de natuurbelangen niet worden aangetast.

Het natuurbelang is niet een van de vele. Het belang van een gezonde natuur, van het behoud van biodiversiteit is niets minder dan een voorwaarde voor ons bestaan. Dat is van een heel andere orde dan het belang om met een waterscooter door een kreekje te racen.

Maar ik lees in de visie helemaal niets over het beschermen van de natuur. Het enige plan om de natuur te beschermen, het vergroenen van vaarverkeer, is eruit geschrapt. Wat resteert zijn plannen om recreatie juist te intensiveren.

Een collectie egocentrische menselijke belangen, samengepakt en drooggekookt, dat is deze Biesboschvisie. En daar kan de Partij voor de Dieren nooit in meegaan.

Dankuwel.

Interessant voor jou

Burgerinitiatief Parkeerproblematiek Sterrenburg Noord

Lees verder

Uitvoeringskrediet Dordwijkzone deelgebied Reewegpark en Schenkeldijk

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer