Voed­selbos Buiten­zinnig mag langer blijven


Inzet Partij voor de Dieren succesvol

12 december 2023

De Gemeente Dordrecht wilde de tijdelijke huurovereenkomst met Voedselbos Buitenzinnig met ingang van 1 januari 2024 niet verlengen. De locatie is nodig voor toekomstige woningbouw. Dankzij de inzet van de Partij voor de Dieren mag Stichting Buitenzinnig een half jaar langer blijven.

Medio november 2023 ontving de Dordtse fractie van Partij voor de Dieren een noodkreet van Stichting Buitenzinnig. Waar voor andere organisaties op dezelfde locatie het tijdelijke huurcontract werd verlengd tot 1 juni 2024 werd het tijdelijke contract voor de Stichting niet verlengd. Het pand moest op 1 januari 2024 leeg opgeleverd worden en het voedselbos verwijderd zijn. Dit zou het einde betekenen van de Stichting en ook aan de dagbesteding van 25 mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt. Raadslid Cees Venderbos Lambinon stelde hier vragen over aan het college.

Naar aanleiding van de vragen heeft wethouder Burggraaf toegezegd dat ook het tijdelijke contract voor Stichting Buitenzinnig verlengd zal worden en dat de gemeente samen met de stichting gaat zoeken naar een alternatieve locatie. Uiteraard zal de Partij voor de Dieren dit proces nauwlettend volgen.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren opent meldpunt vuurwerkoverlast

Ook dit jaar is er alweer veel vuurwerkoverlast en daarom opent de Partij voor de Dieren in Dordrecht weer een meldpunt. Cees...

Lees verder

Kamerlid Ines Kostić (PvdD) demonstreert tegen Chemours

Tweede Kamerlid Ines Kostić (Partij voor de Dieren) sluit zaterdag 3 februari 2024 aan bij de 200e demonstratie tegen Chemour...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief