Kamerlid Ines Kostić (PvdD) demon­streert tegen Chemours


30 januari 2024

Tweede Kamerlid Ines Kostić (Partij voor de Dieren) sluit zaterdag 3 februari 2024 aan bij de 200e demonstratie tegen Chemours die de Actiegroep Gezondheid Vóór Alles wekelijks organiseert. De demonstratie begint op zaterdag 3 februari 2024 om 10:30 uur voor de ingang van Chemours (Baanhoekweg 22, Dordrecht). Ook de Dordtse Partij voor de Dieren-fractie zal aanwezig zijn.

Chemours blijft de gemoederen bezighouden. Onlangs kwam het bedrijf weer in het nieuws vanwege illegale lozing van TFA (trifluorazijnzuur), een PFAS-variant en een potentieel Zeer Zorgwekkende Stof.

Ines Kostić komt naar Dordrecht om de Actiegroep Gezondheid Vóór Alles en de demonstranten tijdens dit trieste jubileum te ondersteunen in hun niet-aflatende strijd tegen de uitstoot van PFAS en andere giftige stoffen door Chemours.

De Partij voor de Dieren zet, in samenwerking met GroenLinks en de PvdA, in op een Europees totaalverbod op de toepassing en het gebruik van PFAS. Op Europees niveau wordt aan een verbod gewerkt, maar dat kent uitzonderingen voor essentiële toepassingen. Dit gaat de Partij voor de Dieren niet ver genoeg. In de Tweede Kamer was vorig jaar geen meerderheid te vinden voor de PvdD-motie die opriep tot een nationaal totaalverbod op de toepassing van PFAS.

Gerelateerd nieuws

Voedselbos Buitenzinnig mag langer blijven

De Gemeente Dordrecht wilde de tijdelijke huurovereenkomst met Voedselbos Buitenzinnig met ingang van 1 januari 2024 niet ver...

Lees verder

Strenger kapbeleid door moties Partij voor de Dieren

Het kapbeleid van de gemeente Dordrecht wordt strenger om Dordtse bomen beter te beschermen. Dit is het gevolg van drie aange...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief