Dick Steensma


Fractie-assistent

Ik ben Dick Steensma en woon sinds 2003 in de wijk Sterrenburg met de mooie Biesbosch als achtertuin. Ik woon samen met mijn vriendin, heb drie kinderen en ben inmiddels opa van twee prachtige kleinkinderen. Voor mijn beroep ben ik contractmanager bij een installatiebedrijf daarnaast heb ik 22 jaar lang avondonderwijs gegeven aan installatiemonteurs.

Van jongs af aan houd ik mij bezig met de wereldvoedselsituatie en dierenleed. Als kind kon ik al nooit vrolijk kijken als ik een lammetje in de wei zag dartelen omdat ik wist dat het geslacht zou gaan worden. Aan dierenleed wilde ik mij niet schuldig maken en werd vegetariƫr. Toen het besef kwam hoe zwaar de aarde leed door de invloeden van de mens werd ik veganist.

Als vrijwilliger heb ik aan publieksvriendelijke acties meegedaan en zat ik in het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Veganisme. Met twee vrienden heb ik in 2005 Stichting Plenty Food Nederland opgericht; een plantaardige voedselhulp organisatie. Belangrijk hierbij is dat het gaat om het geheel, dus niet alleen wat goed is voor mensen maar ook voor dieren, de natuur en het milieu. Dat is ook wat ik terug zie bij de PvdD, het totale belang.

In Dordrecht kan er nog veel verbeteren. De stad kan veel groener en er mag er geen plaats zijn voor milieuverontreinigende bedrijven. Het mag allemaal wat socialer, zoals betaalbare woningen en betere zorg voor jongeren die in de problemen zitten. Faciliteren van bijvoorbeeld weggeefwinkels en gratis voedselvoorziening. Ook op het gebied van sport mag er meer gedaan worden. Sport (en ook gezond eten) draagt tenslotte bij aan een gezondere samenleving. Zelf stoor ik mij aan de vele dieronvriendelijke fastfoodbedrijven, dat mag voor mij allemaal getransformeerd worden naar Vega.

Dordrecht kan en moet mens-, dier- , milieu en natuurvriendelijker worden.