Danielle Vol-van der Holst


Raadslid

Ik ben Danielle, 50 jaar, voorheen juf op obs de Montessorischool (nu “Het Mozaïek”) . Van 2015 tot en met 2022 eigenaar van het eerste en enige vegan restaurant van Dordrecht “Daantje food & drinks” en sinds april 2022 eigenaar van vegan restaurant-cafe “Rebel Rebel” aan de Houttuinen, samen met mijn man Timothy van der Holst. Ik heb 3 kinderen (tweelingzonen van 24 en een zoon van 13) en een hondje uit Bulgarije (een adopt-don't shop-hondje).

Om de wereld beter achter te laten voor de komende generaties hebben wij onze leefstijl aangepast door zo diervriendelijk mogelijk proberen te leven. In 2015 heb ik daarom gekozen voor een vegan lifestyle. Gewoon omdat het kan en mijn ecologische voetafdruk daardoor enorm verkleint.

Waarom Partij voor de Dieren? Dankzij een uitspraak van Esther Ouwehand, waarbij zij zei dat als je begrijpt dat we zorg dragen voor de kwetsbaarsten op aarde (met name de dieren), dat daarmee heel veel problemen opgelost zouden zijn. Dit bleek het uitgangspunt te zijn van Partij voor de Dieren en al lezend in "Plan B", realiseerde ik mij dat dit mijn partij is.

Wat wil ik voor Dordrecht? Mijn ultieme doel is een compassievol, diervriendelijk, zo zelfvoorzienend mogelijk, inclusief, tolerant en enorm groen Dordrecht met veel openbare (speel)ruimte, waar verkeer niet de dienst uitmaakt, maar mens en dier. Daarnaast hoop ik op de invoering van het basisinkomen en liefst geen woonproblematiek, door creatieve oplossingen.

Een mooie, groene, inclusieve, dier- en mensvriendelijke stad.

Gerelateerd

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws